Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 1 niet-leuk
"Ga niet met verschilscores werken." (3e online bijeenkomst ope 18.5.2015 18u.-18.49.38u. na 30.46 min.)

Is het mogelijk, dat een verschil in visie heeft geleid tot een ambigue richtlijn voor en hierdoor een subjectieve beoordeling van de eindopdracht terwijl met de automatische toewijzing objectiviteit is beoogd?
gerelateerd aan een antwoord op: Voor welke analyse is DIF_PGB?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (4.1k punten)
opnieuw getoond door
Deze vraag gaat niet over methodologie of statistiek. Deze vraag kun je beter aan de examinator stellen. Ik weet ook niet aan welke richtlijnen hier gerefereerd worden of welk bewijs er is voor een ambigue visie. Dit lijkt me niet het juiste forum hiervoor in ieder geval.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Heb de vraag voorgelegd aan de examinator. Antwoord:

"Ik keur niets af, ik geef alleen een dringend advies om niet met verschilscores te werken. Dit doe ik omdat er een sterke samenhang is tussen de voor en nameting.
Verder staan er in het databestand meer variabelen die niet relevant zijn om mee te nemen in de analyse om de hypothesen te toetsen.
Groet, Dirk Hoek"

door (4.1k punten)
bewerkt door
...