Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een transcript van het interview gemaakt en geanalyseerd. De tekstfragmenten heb ik daarbij gecodeerd. Nu wil ik deze codes alsnog in een hiërarchische structuur onderbrengen. Voorbeeld: de door mij gemaakte codes arbeidsverleden, geslacht en leeftijd wil ik alsnog tot childcodes maken en onderbrengen onder de parentcode "achtergrond". Hoe doe ik dit, zonder de aan de codes gekoppelde tekstfragmenten te verliezen?
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Je kunt in QualiCoder codes selecteren door er in de 'Manage Codes' module met de muiscursos boven te 'hoveren' en dan de checkbox die verschijnt aan te vinken:

Vervolgens kun je op het pijltje, dat verschijnt als je over een andere code 'hovert', klikken om de code daarheen te verplaatsen (de verplaatste code wordt dan een child-code van die code met het pijltje):

Pas op: je kunt in deze versie van QC codes niet terug verplaatsen naar de 'root', naar de bodem. Verplaats een parent-code dus niet per ongeluk naar een andere parent-code.

door (77.8k punten)
...