Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wat zijn de richtlijnen om naar software te verwijzen volgens de APA, en hoe verwijs ik in het bijzonder naar de pakketten voor online surveys en experimenten (LimeSurvey) en voor computertaakjes en taakjes met reactietijden (OpenSesame)?
in APA regels door (77.7k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Zie https://www.limesurvey.org/about-limesurvey/license#citation en http://osdoc.cogsci.nl/publications/#how-to-cite-opensesame voor informatie over het citeren van LimeSurvey en OpenSesame. Op http://blog.apastyle.org/apastyle/2015/01/how-to-cite-software-in-apa-style.html staat algemene informatie over het citeren van software volgens de APA richtlijnen.

Als ik dat allemaal combineer, kom ik op het volgende uit:

LimeSurvey Project Team & Schmitz, C. (2015). LimeSurvey: An Open Source survey tool (Version 2.06+). Geraadpleegd op http://limesurvey.org.

In de tekst zou je dan verwijzen met (LimeSurvey Project Team & Carsten, 2015). omdat die eerste auteur een organisatie. Zie bijvoorbeeld de verwijzing naar de APA Task Force in het volgende fragment:

[...] the Task Force noted, “Always [italics added] provide some effect- size estimate when reporting a p value” (Wilkinson & APA Task Force on Statistical Inference, 1999, p. 599).

Uit het artikel "“Statistical,”“practical,” and “clinical”: How many kinds of significance do counselors need to consider?" van Thompson.

door (77.7k punten)
bewerkt door
...