Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
Ik ben op zoek naar een vragenlijst die past bij mijn variabelen. Ik doe dit vaak als deel van een schakeljaar en heb het vak over testen en assessment gemist. Nou eigenlijk gedaan 15 jaar geleden in een engelstalig land. Waar kan ik zoeken naar een  nederlandstalig vragenlijst?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (170 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas niet. Althans, niet een allesomvattende lijst met alles. Er zullen vast websites zijn met open vragenlijsten om te gebruiken, maar dat zal dan rond een bepaald thema zijn. Ook zijn niet alle vragenlijsten vrij beschikbaar, en moet er betaald worden voor gebruik.

Dat gezegd hebbende: vragenlijsten die voor onderzoek gebruikt worden zijn vaak gevalideerd of gepresenteerd in gepubliceerd onderzoek. Mocht je een vragenlijst gebruiken die niet diagnostisch is (WAIS/WISC, PMT, BDI, etc.) dan kun je meestal in een wetenschappelijke zoekmachine een artikel vinden waar de vragenlijst in wordt gegeven. Een goed beginpunt is een artikel vinden die de vragenlijst gebruikt, en daar de referentie van te zoeken in de methodesectie. In de literatuurlijst zal dan de hele referentie te vinden zijn, die in een wetenschappelijke zoekmachine kan worden ingevuld. Niet altijd zal er een nederlandse versie van bestaan. Die zul je dan zelf moeten vertalen of een nederlandse auteur die al een vertalen gebruikt heeft emailen.
door (63.0k punten)
...