Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de instructies staat aangegeven, dat het is toegestaan gebruik te maken van een bestaande vragenlijst; dient deze gestandaardiseerd te zijn?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (4.1k punten)
Wat bedoel je met gestandaardiseerd? Zolang de vragenlijst 'bestaat' als in: in peer-reviewed tijdschriften in onderzoek is gebruikt dan zijn ze toegestaan. Des te beter de vragenlijst psychometrisch geevalueerd en afgesteld is, des te beter zijn de inferenties die op basis ervan gemaakt mogen worden
En voor de duidelijkheid: 'Is toegestaan' betekent dus dat het niet hoeft :-) Overigens is standaardisering sowieso maar in een beperkt aantal gevallen interessant; als je alleen kijkt naar verbanden tussen variabelen zijn de scores van individuen ten opzichte van de populatie minder relevant.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja: je mag in Survey (tenminste, in versie s04251) een niet-gestandaardiseerde vragenlijst gebruiken.
door (77.8k punten)
...