Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Klopt het dat ik steeds vanuit de Syntax die ik heb aangemaakt bij opdracht 1.2.1 verder moet werken, dus opslaan en dit bestand bij de volgende opdracht weer gebruiken? Of dien ik bij elke volgende opdracht weer gebruik te maken van een onbewerkt databestand HECHTING_ HSL_ASQ2014.SAV?

De eerste syntax die ik dus gebruikte bij 1.2.1 was deze: DESCRIPTIVES VARIABLES=ASQ_1 TO ASQ_40 HSL_1 TO HSL_24/STATISTICS=MEAN STDDEV MIN MAX SKEWNESS KURTOSIS.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik mij het goed herinner is het niet nodig om het bestand op te slaan met het doel om er steeds verder aan te werken. De opdrachten moeten redelijk op zichzelf staan.
door (63.5k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Het wisselt een beetje per opdracht. In principe hoef je, zoals Ron zegt, je data nooit op te slaan. Wel is het handig verder te werken in dezelfde syntax, omdat je soms bijvoorbeeld variabelen aanmaakt die je later weer nodig hebt.

Door comments in je syntax te plaatsen, zodat je nog weet wat je doet en waarom, en de opdrachten grondig te bestuderen, kun je met common sense afleiden of je producten van eerdere stappen nodig hebt of niet.
door (77.8k punten)
...