Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoe geef ik uitleg in een transcript?

Ik wil in een transcript uitleg geven aan de lezer, zodat deze bijvoorbeeld de relatie begrijpt waarvan de geïnterviewde alleen de naam noemt. Stel de geïnterviewde zei: "En toen kwam A binnen." Ik zou graag het volgende in mijn transcript zetten "En toen kwam A (kleinkind) binnen." Is dat een juiste manier hiervoor? 

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Goede vraag! Ik zou inderdaad tussen haakjes aangeven wat wordt bedoeld. Ik zou zelf rechte haken gebruiken (mensen kunnen soms 'tussen haakjes praten' tenslotte, dus zo is iets duidelijker dat het 'meta-data' betreft), en de initialen van de onderzoeker die dat toevoegt er ook bij zetten, zodat dat gedocumenteerd is en die onderzoeker eventueel om nog meer informatie gevraagd kan worden.
door (77.8k punten)
...