Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Mag in resultatenparagraaf bij de regressietable ook de VIF en Tol getoond worden? Er zijn genoeg voorbeelden te vinden vwb APA stijl maar kom dit alleen gescheiden tegen. En in de manual van Apa heb ik het ook niet gevonden. Weet iemand dit?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het mag, als het beknopt gebeurt. Artikelen zijn meestal heel licht in hun weergave van assumptietoetsen, omdat ruimte bijzonder beperkt is. Voor veel lezers is een tabel met correlaties al voldoende om een inschatting van multicollineariteit te maken.

In je eigen verslagen kan het zeker geen kwaad om iets meer informatie te geven. Als VIF of TOL echt van belang zijn om te bespreken kun je er iets langer bij stil staan. Zo niet, noem het, geef relevante getallen, en trek zeer beknopt de conclusie.

APA-richtlijnen gaan meer over de wijze van rapporteren dan de inhoud die gerapporteerd wordt. Een aparte tabel maken puur om VIF of TOL te laten zien is tegen APA-richtlijnen omdat de tabel waarschijnlijk niet veel aan de tekst toevoegt.
door (63.5k punten)
geselecteerd door
...