Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij de conclusie van thema 1 bij casus 1 komt de volgende terugkoppeling (een stukje):
 bijna 29% van de cursisten die de toegepaste cursus volgden, met minstens 40 punten is toegenomen

Hier staat minstens 40 punten is toegenomen maar bedoelen ze hier niet maximum? Het merendeel van deze bijna 29% scoren echter geen 40 maar zitten hieronder (25, 31,35,39). Het verschil tussen minimum en maximum is namelijk in een conclusie wel belangrijk lijkt me.

Het merendeel van die 29% zit wel onder de 40.

Studiecentrum Antwerpen. Groetjes

in Methodologie door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hier wordt inderdaad maximaal bedoelt!

In de tabellen in mijn versie van het takenboek (2009) staan de frequentieverdelingen van de verschillen in statistiekkennis voor en na de toegepaste (tabel 2) of tradiitonele (tabel 3) kennis. Onder de tabellen staat "In deze frequentietabel is te zien dat de statistiekkennis van 28.6% van de cursusten die de toegepaste cursus volgden, met maximaal 40 punten is toegenomen, terwijl de statistiekkenis van 28.6% van de cursisten die de traditionele cursus volgden, met maximaal 19 punten is toegenomen."

Deze beschrijving heeft betrekking op de cumulatieve percentages, en in de betreffende kolom in de tabel kun je die percentages terugvinden. Kan het zijn dat je een ouder takenboek hebt?
door (76.7k punten)
...