Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Waar vind je de Parentcode in Qualicoder? Alvast bedankt!
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Een parentcode is simpelweg een code met één of meer childcodes. Deze termen, 'parents' en 'children' zijn gangbaar om een hierarchie te beschrijven. In een hierarchie vallen elementen 'onder' andere elementen. De 'sub-elementen' zijn kinderen ('childcodes') en de 'super-elementen' zijn ouders ('parentcodes').

Als je in een codestructuur dus bijvoorbeeld "voordelen van XTC-gebruik" hebt gecodeerd, en deze in een tweede coderingsronde indeelt in "voordelen met betrekking tot sociale interactie", "voordelen met betrekking tot mood-regulatie", en "voordelen met betrekking tot het reguleren van de effecten van andere middelen", dan zijn die laatste drie sub-codes (childcodes) van de eerste code. Die eerste code, "voordelen van XTC-gebruik" is de parentcode.

Of een code een childcode of een parentcode is, is dus afhankelijk van de positief van die code ten opzichte van andere codes in je codestructuur.
door (77.8k punten)
...