Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Even zien hoe ik dit duidelijk kan uitleggen....  (-:

Bij factoranalyse: ik heb X items, verdeeld over drie factoren. Nu heb ik een factoranalyse gedaan en dit vergeleken met een medestudent. De items binnen de factor komen overeen en we komen tot dezelfde conclusies. Echter, in de 'rotated factor matrix' ziet het er wel anders uit in die zin dat bijvoorbeeld factor 1 bij mij gaat over items 2,3,4 en 5 (vijandigheid), terwijl factor 1 bij mijn collega gaat over items 5,6,7 en 8 (agressie). Maakt dit verder iets uit?  Zo ja, hoe kan ik dit oplossen?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hebben jullie exact dezelfde dataset? Dan zou je normaal tot dezelfde conclusies moeten komen. Als de kleine verschillen in de datasets zitten, zou je verwachten ook iets verschillende conclusies te trekken. Maar jullie trekken dezelfde conclusies zeg je: dus wat 'maakt iets uit'? De uitkomst is uiteindelijk toch identiek?

Statistiek is een middel, geen doel. Als je conclusies hetzelfde zijn, maken kleine verschillen in hoe je daar uitkomt niet uit.
door (77.8k punten)
...