Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb toestemming om mijn vragenlijst online te zetten. Ik heb 2 onafhankelijke variabelen en 1 afhankelijke, dus drie schalen in totaal. Ik werk voor het eerst met thesistools, maar ik kom er niet uit. Ik moet toch drie aparte vragenlijsten aanmaken; het moet toch niet een vragenlijst worden met 30 items waarin alle variabelen door elkaar staan? Ik wil in mijn onderzoek een vragenlijst/ schaal met 10 items voor de variabele 'bewegen' maken en zo ook voor 'eetgedrag' en zo ook voor de afhankelijke variabele 'welbevinden'. Op thesistools is het erg onduidelijk voor mij.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (400 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De Open Universiteit gebruikt LimeSurvey, een krachtig open access instrument voor online onderzoek. Ik vrees dat we geen ondersteuning bieden bij ThesisTools. Voor Psychologisch Survey, waarbij sowieso niet veel data verzameld mag worden (om de belasting van deelnemers te minimaliseren), adviseer ik om ofwel een papieren vragenlijst te gebruiken, ofwel Google Forms.
door (77.8k punten)
...