Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben factoranalyse PCA Oblimin Rotatie aan het runnen. Welke ParameterDelta moet ik invullen 0 of 0.3 ? Welke matrix moet ik gebruiken in de output: Structure Matrix of Pattern? en als laatste: welke ondergrens moet worden gehanteerd om binnen de Structure of Pattern Matrix te beoordelen of een item bij een component hoort?
in Methodologie door (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn weinig richtlijnen over de in te voeren delta, maar de enige harde regel is dat het in te voeren getal nooit hoger mag zijn dan 0.8 (omdat anders de geschatte correlatie tussen componenten eindeloos hoog wordt). Nul heeft in verreweg de meeste gevallen de voorkeur. Als er een goede reden is om een positief geval tussen 0 en .8 in te vullen dan is daar niets mis mee.

De Pattern matrix wordt gebruikt om de factoroplossing te interpreteren, en er zijn geen objectieve keiharde regels over toewijzen aan componenten. Zodra een factorlading onder de .4 of .3 zakt is deze gewoon erg laag. Probeer altijd de context rond een factorlading ook mee te wegen in een beoordeling
door (59.6k punten)
...