Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik moet het interview transscript invoeren op Qualicoder.org. Ik moet de onderzoeksgegevens goed beschermen, vooral om de deelnemers te beschermen. Is het niet raar om de gegevens in te voeren op een website waar ik niks van weet?

(Nou ja, ik zet het ook in dropbox. Van google wordt beweerd dat ze de inhoud van googledrive scannen...)
in Bivariate statistiek door (770 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dit is een uitstekende vraag!

De data op de QualiCoder server zijn goed beschermd. Dit moet inderdaad wel - er kan immers zeer persoonlijke informatie bij staan.

Overigens is Sync (http://sync.com) een veilig alternatief voor Dropbox, dat ik iedereen aan kan raden. Bij Sync kan niemand bij je data, zelfs de Sync werknemers zelf niet. Bovendien zijn ze, anders dan Dropbox, niet gevestigd in Amerika, waardoor de zogenaamde 'Patriot act' niet van toepassing is. Deze act, die staat voor "Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act" (met als lange titel het bredere "An Act to deter and punish terrorist acts in the United States and around the world, to enhance law enforcement investigatory tools, and for other purposes") heeft tot doel de Amerikaanse overheid, als er een vermoeden is dat iemand betrokken zou kunnen zijn bij terrorisme, toegang te geven tot data. Bedrijven moeten dan meewerken. Zelfs als Canada een soortgelijke wetgeving zou implementeren, zou Sync je data niet vrij kunnen geven.
door (77.8k punten)
geselecteerd door
...