Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Soms wil je dat LimeSurvey informatie over deelnemers ontvangt die je al hebt verzameld; of wil je informatie van LimeSurvey meegeven aan de website waar je deelnemers naartoe stuurt als ze klaar zijn met je vragenlijst. Hoe doe je dat in LimeSurvey?
in Online vragenlijsten door (77.7k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Informatie doorgeven aan LimeSurvey
Je kunt informatie aan LimeSurvey doorgeven door deze in de URL te plaatsen waarmee je LimeSurvey aanroept. Stel dat je LimeSurvey URL deze is:

http://survey.ou.nl/ls?sid=123456

Je kunt hierachter dan variabelen meegeven. Je vertelt LimeSurvey over welke variabele je het hebt met de zogenaamde SGQA code. Deze bestaat uit de Survey ID, de Group ID, en de Question ID van de betreffende vraag, gescheiden door X-en. Bij array vragen etc kun je ook naar een specifieke Answer ID verwijzen, maar in dit geval zal dat niet nodig zijn. Zie voor informatie over hoe je die IDs kunt vinden http://manual.limesurvey.org/wiki/SGQA_identifier.

Stel je voor dat deelnemers eerst een vragenlijst invullen in een ander systeem, maar dat ze daarna worden doorgestuurd naar LimeSurvey, en dat je hun identificatiecode uit de eerste vragenlijst in LimeSurvey wilt opslaan om de twee databestanden te kunnen koppelen. Dan maak je in je LimeSurvey vragenlijst een Short Free Text vraag aan (zie de vraagtypes op http://manual.limesurvey.org/wiki/LimeSurvey_Manual). Stel dat de Survey ID van deze vragenlijst 123456 is; dat de vraag in de groep met Group ID 32 zit, en dat het Question ID 76 is. De SGQA code wordt dan 123456X32X76. Als je LimeSurvey aanroept, wil je dus aangeven dat in die variabele de waarde moet worden opgeslagen die de eerste vragenlijst doorgeeft. Dit doe je door de URL op de volgende manier aan te passen:

http://survey.ou.nl/ls?sid=123456&123456X32X76=[WAARDE]

Je voegt dus een en-teken (&) toe, waarna de SGQA code volgt, een is-teken (=) en de waarde. Waar [WAARDE] staat, moet het eerste vragenlijst-systeem dan de betreffende waarde invullen, in dit geval dus de identificatiecode uit die eerste vragenlijst. je kunt ook meerdere variabelen meegeven, door achter deze URL een en-teken (&) te plaatsen, en dan weer een SGQA=[WAARDE] combinatie te plaatsen, bijvoorbeeld:

http://survey.ou.nl/ls?sid=123456&123456X32X76=[WAARDE1]&123456X21X83=[WAARDE2]

Deze URL bevat nu in totaal drie variabelen: sid, met de waarde 123456 (zo weet LimeSurvey welke vragenlijst hij moet tonen), en de twee voorgevulde vragen.

Als je vragen op deze manier 'voorvult' wil je ze meestal ook onzichtbaar maken. Dat kan door bij de Advanced Options van de vraag "Always hide this question" aan te zetten (zie http://manual.limesurvey.org/wiki/Question_type_-_Short_free_text#Always_hide_this_question_.28hidden.29).

Informatie doorgeven van LimeSurvey aan een ander programma
OP een soortgelijke manier kun je informatie doorgeven in de 'End URL' van LimeSurvey. Dit gaat wederom met de SGQA code: zie http://manual.limesurvey.org/wiki/URL_fields. Stel je voor dat we de waarde van vraag 123456X32X76 weer willen meegeven. De end URL wordt dan:

http://andersysteem.com?variabeleNaam={INSERTANS:123456X32X76}

"{INSERTANS:123456X32X76}" wordt vervangen door de inhoud van vraag 123456X32X76. Wat je voor variabeleNaam in moet vullen, hangt natuurlijk af van het andere systeem dat je gebruikt.

Je kunt bovendien, naast de inhoud van vragen, ook nog wat andere gegevens meegeven in de End URL, zoals de LimeSurvey ID van de betreffende proefpersoon met {SAVEDID} of de taal met {LANG} - zie voor meer informatie http://manual.limesurvey.org/wiki/URL_fields.

door (77.7k punten)
...