Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil graag een boxplot, q-q, histogram etc. over bijv. leeftijd naast elkaar zien. Bij SPSS komt alles onder elkaar te staan en is het moeilijk te vergelijken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het net zo overzichtelijk als de antwoorden van thema 2.6 van het vak IDA komt te staan, zonder dat ik een ander programma als R moet gaan gebruiken? (Ik wil best R gebruiken, maar jullie geven zelf aan dat het voor de vakken hierna wel met SPSS gewerkt wordt)
Is er een andere mogelijkheid om het toch naast elkaar te krijgen?
in Methodologie door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn verschillende manieren om deze grafieken naast elkaar te krijgen. Wat ikzelf zou doen is de grafieken opslaan en in een ander programma, bijvoorbeeld Word of LibreOffice, naast elkaar plaatsen. Dit geeft je de meeste controle. Je kunt de grafieken opslaan als drie losse bestanden, maar je kunt ook screenshots maken van een regio van je scherm, bijvoorbeeld met het gratis (open source) programma GreenShot (zie http://getgreenshot.org/downloads/). Dan kun je de grafieken gewoon in Word copy-pasten.

Als je een beetje goed bent met computers kun je ook een speciaal programma om met plaatjes te werken installeren, zoals GIMP (ook gratis en open source, zie https://www.gimp.org/downloads/), wat je nog wat meer controle geeft.

SPSS kan jammer genoeg niet plaatjes naast elkaar plaatsen. Tenminste, niet voor zover ik heb kunnen ontdekken.

Je kunt ook R en SPSS door elkaar gebruiken natuurlijk; voor dit soort plaatjes en andere dingen die SPSS niet kan gebruik je dan R, en voor andere dingen SPSS.
door (77.7k punten)
...