Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb niet zo helder waar ik nu een studiemaatje voor kan/moet gebruiken. Ik heb pas één opdracht gevonden waar zij iets over zou kunnen/moeten zeggen, namelijk onderstaande. Mis ik iets?

Groet, Petra Deij
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Deze vraag heeft twee antwoorden.

Ten eerste zijn studiemaatjes erg handig om elkaar te helpen en dingen uit te leggen. Statistiek en methodologie zijn bij uitstek vakken die je leert door ze met elkaar te bespreken. Het heeft dus absoluut toegevoegde waarde om regelmatig met iemand te overleggen.

Ten tweede zijn er een aantal verwerkingsopdrachten die je samen moet maken. Twee of drie, geloof ik. Daarvoor heb je dus sowieso een studiemaatje nodig.

Maar, als je elkaar eenmaal hebt gevonden, is het dus verstandig om zo nu en dan samen de stof door te nemen (zie de eerste reden).
door (77.7k punten)
...