Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben nu bezig met het installeren van SPSS en loop tegen een probleem aan. Aangezien ik Windows 10 heb blijk ik de licentiecode en de aangeboden versie van SPSS niet te kunnen gebruiken. Zijn er meer mensen met dit probleem? Er is zo te zien een versie beschikbaar voor windows 10 (á 13 euro), adviseer je om die dan aan te schaffen (met in gedachten de komende cursussen)?

in Anders door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

SPSS 22 (de huidige versie die de OU aanbiedt en die je kunt downloaden in de Methoden en Statistiek site in Youlearn) zou gewoon moeten werken op Windows 10, met de licentiecode die je op Surfspot kunt kopen (zie die Methoden en Statistiek site in Youlearn, in Software > Software voor analyse > Kwantitatieve analyse).

Ik vrees dat ik echter niet genoeg weet over hoe SPSS is geprogrammeerd om technische ondersteuning bij te kunnen geven als er iets fout gaat op jouw PC. IBM kan dat achter wel - en ze hebben een speciaal portaal voor studenten, zie http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21592093.

Zolang je SPSS niet goed werkt kun je altijd PSPP of R gebruiken, zodat je wel verder kunt met de cursus (ik weet niet hoe snel je SPSS probleem opgelost kan worden).

Als je een vraag aan medestudenten wilt stellen kun je dit trouwens doen in het forum in Youlearn; dat is voor onderlinge communicatie. Deze site is voor vragen waar je vooral een antwoord op wil hebben, zeg maar :-)

door (77.8k punten)
...