Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste, Ik ben een oud-student van de OU. sinds enige tijd werk ik met R. Vooral textmining is een prettige mogelijkheid. Mijn vraag: tijdens een onderzoek maak ik gebruik van een kolom met de antwooralternatieven ja en nee. Met behulp van textmining wil ik weten hoeveel keer ja en hoeveel keer nee is geantwoord. Echter R telt wel het aantal keer 'nee',  maar geeft niet het aantal keer 'ja'. Wanneer ik 'ja' vervang voor 'yes', telt R wel 'nee' en 'yes'. Echter wanneer ik het woord 'nee', vervang voor 'no', telt hij alleen de woorden 'yes'.
in Papieren vragenlijsten maken door (120 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Beste Brigitte,

Deze site is alleen voor OU studenten. Je kunt je vraag beter stellen op Stack Exchange (http://stackoverflow.com).

Overigens geldt daar ook dat ze je niet zullen kunnen helpen op basis van je huidige vraag. Je moet altijd goed uitleggen wat je probeert en wat er fout gaat. Bij Stack Exchange noemen ze dat een reproduceerdbaar voorbeeld: oftewel, je moet even de R code geven om jouw situatie na te doen, en dan te laten zien wat er fout gaat, en wat je zou willen. Als je wat vragen daar bekijkt zie je vanzelf hoe dat moet.

Vaak kom je er terwijl je dat doet al achter wat je fout deed, trouwens, dus dat is sowieso al handig.
door (77.8k punten)
...