Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik werk met een Mac en heb voor verwerkingsopdracht 2.6.1 in YouLearn voor de cursus Onderzoekspracticum inleiding data-analyse een nieuw syntax bestand gemaakt. Vervolgens heb ik het volgende commando getypt zoals in het document 'Uitleg syntaxeditor' wordt uitgelegd:

GET /FILE = '/Users/marietteharbers/Documents/Psychologie OU/Onderzoekspracticum inleiding data-analyse/SPSS_databestanden/Statistiek_Angst.sav'.
DATASET NAME dat.

Ik wil graag weten of ik nu het juiste commando heb ingevoerd. Ik kreeg in eerste instantie namelijk een foutmelding, maar nu niet meer. Ik wil dit nog wel checken, omdat in de uitleg geen instructies staan voor een Mac.

Mijn studiecentrum is Eindhoven.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (190 punten)
bewerkt door
Kun je je vraag nog eens lezen en aanpassen? Je vraagt nu hoe je een nieuw syntax bestand aanmaakt, maar je legt ook uit dat je een nieuw syntaxbestand hebt gemaakt, dus het is niet duidelijk wat je vraag is.

En - kun je je vraag stellen volgens de richtlijnen? Dus, geef de syntax die je gebruikt, en de foutmelding die je krijgt, plus jouw interpretatie van die foutmelding. En als het geen fout in een syntax-commando betreft, beschrijft dan precies en accuraat wat er gebeurt, anders kunnen we niet helpen!
Hallo Gjalt-Jorn,

Ik heb de vraag aangepast en hoop dat het zo duidelijk is.
Ja, prima; heb het antwoord toegevoegd!

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik weet niet waar jij je datafile hebt opgeslagen, maar '/Users/marietteharbers/Documents/Psychologie OU/Onderzoekspracticum inleiding data-analyse/SPSS_databestanden/Statistiek_Angst.sav' klinkt als een valide pad op een *nix omgeving (zoals OSX, jouw operating system). Als je geen foutmelding krijgt en de data zijn ingeladen (die kun je dat zien in de Data View, en commando's om bijvoorbeeld de frequenties of histogrammen etc te bestellen werken dan), werkt het dus.

Overigens staan er wel instructies voor OSX (zie de appendix 'wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw). Behalve de uitleg die daar wordt gegeven is het operating system dat je gebruikt niet relevant: SPSS werkt hetzelfde onder Windows en OSX.
door (77.8k punten)
Bedankt voor je reactie. Ik heb het gecheckt en het werkt. Ook bedankt voor toelichting op de appendix. Dan weet ik dat voor een eventuele volgende vraag.
...