Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij studietaak 5.4 staat onder de kop "De test van het model" een rekenvoorbeeld van het regressiemodel. Hier wordt eerst de verklaarde variatie berekend en daarna trekken we deze van de totale variatie af om de onverklaarde variatie te vinden. Dat kan ik begrijpen, maar in de formule die volgt na deze uitleg wordt gesproken over Onverklaarde variantie = SS onverklaard = SS totaal - SS verklaard. Ik vermoed dat het een typefout is. Als dit niet het geval is, snap ik het verschil denk ik niet goed. 

in (Digitale) werkboeken door (660 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dit lijkt inderdaad een typefout te zijn. In het grijze kader hierboven staat wel dat variatie ook een soort variantie is. Verwarrend.
door (7.5k punten)
geselecteerd door
Het klopt: dit was een typefout! Stom, gegeven dat het al verwarrend genoeg is zonder typefouten. Ik heb dit aangepast in de cursus (dus: de 'n' verwijderd).
...