Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij het maken van opdracht 2.6 loop ik tegen het volgende aan: bij opdracht 2.6.2 wordt het volgende vermeld: Variabelen Age, Statken1, Statken2, Angst1 en Angst2 kunnen beschouwd worden als continue variabelen wanneer we veronderstellen dat de afstand tussen de scores gelijk is. Voor leeftijd in jaren kunnen we dit zeker stellen. Bovendien kunnen we stellen dat een nulscore voor deze variabele betekenisvol kan zijn (hoewel dit niet geldt voor het onderzoek). Dit betekent dat deze variabele van het rationiveau kan zijn. Bij opdracht 2.6.4 worden deze zelfde variabelen interval variabelen genoemd. Hoe kan dit?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (190 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit antwoord heeft Gjalt-Jorn bij een andere vraag gegeven:

"Continue variabelen kunnen verder worden ingedeeld in interval en ratio variabelen. Het verschil tussen deze twee betreft het bestaan van nul, en dus of breuken kunnen bestaan. Dit is erg abstract en niet relevant voor psychologisch onderzoek, dus daar zal ik hier verder niet op ingaan. 'For all practical purposes' kun je de termen 'continu', 'interval', en 'ratio' als uitwisselbaar beschouwen; er zijn geen statistische analyses die onderscheid maken."
door (7.5k punten)
...