Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

Volgens mij is de voorbeeldberekening van de z-score in de woordenlijst niet correct.

Als een deelnemer bijvoorbeeld een score van 8 heeft op extraversie, en de gemiddelde extraversie is 5, en de standaarddeviatie is 2, dan is de z-score van die deelnemer:

Dit moet toch 3/2 = 1,5 zijn?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (450 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, klopt:
$$z = \frac{( score - gemiddelde )}{standaarddeviatie}$$
door (7.5k punten)

Klopt inderdaad, heb dit aangepast, mijn excuses! En - goed gezien!

En Reinout: om formules (MathJax) te gebruiken, moet de formule worden 'gedelimit' met dubbele dollartekens (voor vergelijkingen die een eigen regel krijgen en gecentreerd worden) of enkele dollartekens (als de vergelijking in de lopende tekst moet, zoals bij $\omega^2$).

Je kunt trouwens \text{} gebruiken om te voorkomen dat iets in cursief wordt gezet, wat je meestal wil met woorden (as opposed to symbolen).

Dank Gjalt-Jorn. Deze code had ik nog niet gevonden. Misschien is het handig deze op de 'stel een vraag' pagina toe te voegen aan: "Voor formules kan LaTeX worden gebruikt (zie bijvoorbeeld hier)."

Even een test:

$$z = \frac{\gamma - \bar{\gamma}}{\sigma}$$
Goed punt! Dit heb ik toegevoegd!
...