Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo, ik heb de regressie-analyse uitgevoerd, maar lees in de feedback van verwerkingsopdracht 5.6.8 toch andere waarden dan ik in mijn regressie-tabellen terugvind. De boxplot, histogrammen en gemiddelde + interval kloppen nog wel. Maar stukje verder kan ik de opgesomde waardes niet terugvinden in mijn output.

Ik heb de volgende codering gebruikt:

DATASET ACTIVATE DataSet1.
REGRESSION
  /STATISTICS COEFF OUTS CI(95) R ANOVA
  /DEPENDENT dif_worksat
  /METHOD=ENTER Age.

Klopt dit dan wel? Ik heb de variabelen ook nog omgekeerd, maar krijg dan ook andere waarden dan in de feedback is opgenomen. Wat doe ik verkeerd? Of klopt de feedback misschien niet?

Groet, Judith
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben hier even ingedoken en heb de oorspronkelijke dataset erbij gepakt. Je hebt gelijk; er zaten verschillen in. De getallen worden nu rechtstreeks ingevuld aan de hand van de analyses (er was in de vorige versie waarschijnlijk iets fout gegaan bij het copy-pasten, dat kan nu dus niet meer). Mijn excuses voor de fout! De aangepaste versie staat nu in Youlearn. Mochten de getallen die je vindt nog steeds afwijken (als in, dermate sterk dat het niet kan komen door afrondingsverschillen of het gebruik van verschillende algoritmen achter de schermen), laat je het hier dan weer even weten?
door (77.8k punten)
...