Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil graag bij de bijeenkomst zijn maar weet niet hoe ik mij kan inschrijven. ook zoek ik meer info over het tentamen en de tentamencasus, wordt de uitwerking van de tentamencasus meegenomen in de beoordeling of is dit slechts oefening? Ik vind de opbouw van de cursus erg verwarrend omdat ik niet voldoende aanvullende informatie heb kunnen vinden.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In het menu 'Informatie' staat bij 'Begeleiding' de informatie over de begeleiding. In principe kun je je voor de 'real life' bijeenkomsten niet meer aanmelden, maar je kunt de betreffende docent even mailen om dispensatie te vragen. Over de tentamencasus worden tentamenvragen gesteld: zie de tentamencasus, waar dit wordt uitgelegd.

Wat vind je precies verwarrend aan de opbouw van de cursus?
door (77.8k punten)
Bedankt voor het antwoord. Ik had de tentamencasus wel zien staan maar kon hier niet echt uit opmaken wat er precies mee gedaan moest worden. Bij het kopje toetsing staat namelijk alleen dat er een gesloten vragen toets komt met 80 tweekeuzevagen maar verder vond ik het erg onduidelijk om te achterhalen wat er precies voor gedaan moest worden. Ik ben nu maar bezig met alle studietaken samenvatten. maar het wordt eebn toepassingstoets zoals ik nu begrijp?
Dat hangt van je definitie van een 'toepassingstoets' af :-)

Je moet voor de toets de stof in de cursus beheersen. Als dat het geval is, kun je de toets met goed gevolg afleggen. Die toetst immers of je de stof in de cursus beheerst.

Omdat een deel van de stof betrekking heeft op het uitvoeren en interpreteren van statistische analyses, worden die vaardigheden ook getoetst. Dat gebeurd middels de tentamencasus.

Om een indruk te krijgen van de soort vragen die worden gesteld kun je de oefententamens maken.
...