Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In deel 5.4 wordt getracht om de p-waarde van het gehele model (R 2) te berekenen. Er wordt hierbij het volgende vermeld: "Door de totale variatie in de afhankelijke variabele (SStotaal) te vermenigvuldigen met de proportie verklaarde variantie (R 2) krijgen we de verklaarde variatie (SSverklaard)". Maar R 2 is toch gelijk aan MSverklaard/MStotaal, want het gaat toch over de verklaarde variantie (niet SSverklaard/SStotaal??). Hierbij is MSverklaard= SSverklaard/Dfverklaard en MStotaal= SStotaal/Dftotaal. Dan is SSverklaard toch alleen maar gelijk aan SStotaalxR2 als Dfverklaard=Dftotaal? Waarom wordt er hier geen rekening gehouden met het aantal vrijheidsgraden? Welke denkfout maak ik hier?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (750 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het antwoord staat in het grijze vak in 5.4. Daar had ik eerst overgelezen.
door (750 punten)
geselecteerd door
...