Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik weet niet wat ik moet opvragen bij deze verwerkingsopdracht en waar ik naar moet kijken.

Ik weet niet wat ik moet 'pairen', om iets over de hypothese te kunnen zeggen.

dif_Angst is maar een variabele, dus niet te pairen.

Bij de extra aanwijzingen, wordt uitgelegd dat hetzelfde opgevraagd wordt als bij de vorige verwerkingsopdracht, alleen met een andere variabele, maar dat is er maar een.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (250 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Bij 6.3.8 moet je geen paired $t$-toets uitvoeren. Er staat:

Door te kijken of dit verschil even groot is voor de deelnemers die de traditionele cursus kregen als voor de deelnemers die de toegepaste cursus kregen kunnen we onderzoeken wat het antwoord op onze onderzoeksvraag is, en of onze hypothese in deze populatie lijkt te kloppen.

Dus, dit verschil is je afhankelijke variabele, en cursustype is je onafhankelijke variabele in een onafhankelijke $t$-toets.

door (77.7k punten)

Merci! Het lampje ging al branden tijdens de Kerstbrunch en ik kreeg vervolgens nog ter bevestiging jouw antwoord, super bedankt!

DATASET ACTIVATE dat. T-TEST 

/VARIABLES=dif_Angst 

/GROUPS=Cursus(1,2).

Haha :-)

Waar een kerstbrunch al niet goed voor is :-)
...