Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik Cohen's d een kwalitatief label tegen voor zeer groot/sterk; bij Omega2 staat aangegeven dat daar geen richtlijn voor is en bij Pearson's r staat niets. Ga ik er terecht van uit dat daar dus ook geen richtlijn voor is?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Voor een Pearson correlatie gelden -.7 en .7 als grenzen voor zeer sterke/zeer grote verbanden. Deze staan wel in het lijstje bij correlatie in de woordenlijst. Overigens wordt die laatste categorie zelden gebruikt: verbanden in de gedragswetenschappen (zoals psychologie en onderwijswetenschappen) zijn bijna nooit zo sterk. Zulke grote effectgroottes worden overwegens gevonden in hele kleine (underpowered) studies, en representeren dan waarschijnlijk eerder meetfout dan een accurate effectschatting.

door (77.7k punten)
Je hebt gelijk,ik zie het ook staan als ik va de woordenlijst op de site kijk. Ik gebruik het als pdf en heb het uitgeprint en in de pdf was het weggevallen. Wel even schrikken want dat kan betekenen dat ik meer mis. In ieder geval, gezien en bedankt en fijn dat je altijd zo snel reageert.

Toch een gecorreleerde vraag (haha): Of heb je het net toegevoegd, dan hoef ik me geen zorgen te maken dat ik meer mis (hoop ik dan maar).

Haha :-)

Die bij correlatie stond er al in; maar ik bedacht dat het volledigheidshalve goed zou zijn om hem ook bij Pearson r toe te voegen, dus heb dat ook gedaan. Je hebt dus niets gemist!

...