Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Vandaag ontving ik een databestand voor SPSS, ten behoeve van de eindopdracht voor OPE. Daarin wordt vermeld hoe ik de syntax kan veranderen. Dat heb ik gedaan.

Daarna staat er: Activeer Unicode modus voor import van de data. Ik mis informatie waar ik die Unicode modus kan vinden. Op Run klikken levert een output met allerlei errors.

Helaas kan ik ook op internet of in deze vragenbaak niet vinden hoe ik de syntax in werking zet. Ofwel: welke handeling(en) voer ik uit na het wijzigen van de syntax?

Kunt u mij zeggen waar ik die informatie kan vinden?

Hartelijk dank voor uw hulp.

Met vriendelijke groet, Ams Slemmer
in Studienet door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De betreffende syntax bevat als het goed is de volgende twee regels:

*** Activeer Unicode modus voor import van de data.
SET UNICODE ON.

De bovenste is een commentaar, en licht toe wat de tweede regel doet.

Het activeren van Unicode gebeurt daar dus.

Syntax kun je vervolgens uitvoeren door in SPSS in het menu bij 'Run', 'All' te kiezen, of door de hele syntax te selecteren (CTRL-A) en op het 'play'-knopje te klikken (of CTRL-R). Als je foutmeldingen krijgt, kun je dan een nieuwe vraag stellen waar je die foutmeldingen, en de syntax net erboven, paste?

door (77.8k punten)
...