Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Direct uitslag of duurt dit langer, en zo ja, hoe lang dan?
in Studienet door (1.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Het is een zogenaamd CBI tentamen, dat op de computer wordt afgenomen. Hierdoor kan gelijk na afronding een voorlopige uitslag worden gegeven. Hieraan kunnen natuurlijk geen rechten worden ontleend etc. Tegelijkertijd is het zeldzaam dat de definitieve uitslag hier ver van afwijkt.

Als geruststelling: als je de cursus goed beheerst kun je ook een goed cijfer halen. Er zijn geen strikvragen ofzo.

Aan de andere kant: als je de cursus net haalt, dan is het verstandig om de stof nogmaals goed door te nemen; en als je de cursus net niet haalt, dan is dat natuurlijk sowieso verstandig. Dit omdat dit de eerste cursus is van de onderzoekspracticalijn, en die cursussen zijn cumulatief. Met andere woorden, de vervolgcursussen bouwen voort op wat je in IDA hebt geleerd. Dat betekent dat de investering die je nu tijdens IDA doet extra rendabel is: daar pluk je tijdens alle volgende onderzoekspractica, en de bachelorthese, en de masterthese, de vruchten van.

In die zin is IDA (en zijn andere onderzoekspractica) niet vergelijkbaar met de andere cursussen bij psychologie en onderwijswetenschappen. Die cursussen zijn inhoudelijk: als je later niets met arbeids- en organisatiepsychologie wil doen, is een laag cijfer op een cursus arbeids- en organisatiepsychologie niet zo erg, als je dan de cursussen in het veld waar je wel verder wil maar goed beheerst. Echter, de onderzoekspractica vormen de basis voor alle velden, of je nu klinische psychologie, gezondheidspsychologie, levenslooppsychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, of anthrozoologie wil doen. Dit is tenslotte een wetenschappelijke opleiding, en de kern van de gedragswetenschappen wordt gevormd door onze onderzoeksmethoden.

door (77.8k punten)
...