Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Een vriendelijk verzoek: Zou het tot de mogelijkheden behoren om de alle stappen die uitgevoerd moeten worden om het gemailde databestand in SPSS in te lezen, duidelijk op een rij te zetten? Vanaf de eerste stap tot de allerlaatste? Ik vrees dat ik het anders niet snap. Hartelijk dank en met vriendelijke groet, Esther van Rozen

in Studienet door (160 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Goede vraag. Deze uitleg is nu toegevoegd in het mailtje en in de syntax die wordt verstuurd:

Nog niet bekend met de syntax in SPSS? Dan nog even de instructies op een rijtje. Om deze datafile te gebruiken, sla je beide bestanden op op je computer. Vervolgens open je het syntax bestand (met de extensie .sps) in SPSS, bijvoorbeeld via File > Open > Syntax. Je past het pad aan (zie hierboven) en kiest vervolgens in het menu 'Run' de optie 'All'. Overigens kun je in Windows ook alles selecteren met CTRL-A en vervolgens op CTRL-R drukken om de selectie uit te voeren. Zie eventueel de uitleg over syntax in de M&T community en de opname op http://oupsy.nl/op/ps/files/PS%202.1%20-%20Syntax%20in%20SPSS.swf als het concept van syntax nog niet duidelijk is.

Kun je daar al wat mee?

Dank voor het aangeven dat dit nog niet duidelijk was!
door (77.7k punten)
Dank u wel voor de aanvullingen. Ik ga er mee aan de slag.

In aanvulling van de uitleg van Gjalt-Jorn nog een tip: verander de naam van het opgeslagen databestand niet!

In mijn verkenner zag ik bij het document niet de extensie .csv staan. Dus had ik die handmatig toegevoegd. Dat had ik niet moeten doen: in mijn verkenner zijn alle extensies onzichtbaar! maar daar had ik nooit bij stilgestaan. Dus nu had mijn bestand de naam:
Data Psychologisch Experiment (851085001).csv.csv (dus met een dubbele extensie: .csv.csv.) - maar die 2e .csv was voor mij niet zichtbaar.

Daarop kreeg ik natuurlijk allerlei errors nadat ik op run klikte omdat het juiste bestand niet gevonden kon worden. 

...