Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Waarom is bij oefententamen IDA vraag 16 antwoord b het goede antwoord?

16.1 Welke stelling is juist?

a De populatieverdeling bevat alle waarden van alle onderzoekseenheden.

b De populatieverdeling bevat alle datapunten uit de steekproef. (goed)

Hoe ik denk is het volgende:
De populatieverdeling zijn alle waarden die er zijn met betrekking tot de onderzoeksgroep (bijv. alle mannen van nederland) In mijn optiek zegt antwoord a, dat alle waarden van alle mannen de populatieverdeling bevat.  En antwoord b zie ik als volgt...dat het alle datapunten van een steekproef van bijv. 100 mannen zijn, wat dus zeker niet de hele populatie is.

Waar gaat mijn denken hier fout?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (390 punten)
Deze lijkt inderdaad niet goed te zijn. De populatieverdeling gaat over alles. Alle datapunten uit de steekproef is toch simpelweg de steekproef?
Misschien ontgaat mij nu iets maar ik snap nu helemaal niets meer van deze vraag en wat nu wel het goede antwoord is en wat nu niet het goede antwoord is.
Antwoord a is juist, b is fout, zie hieronder.

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dag Martine

Ik denk dat je je vergist. Oefententamen 1 (waar deze vraag uit komt) geeft antwoord a als oplossing. Bij oefententamen 2 is de vraagstelling lichtjes anders en is antwoord b de oplossing.

Vriendelijke groet

Kristien
door (1.2k punten)
geselecteerd door
Oh jemig! Wat dom van me! Sorry! En bedankt!!
...