Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In sommige van de casussen is het respondentnummer nominaal in andere is het ordinaal. Ik kan me argumenten voorstellen voor beiden. Maar de vraag is of er een regel is? En of het iets uitmaakt?mvg Jan De Smet
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (330 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Het respondentnummer is een nominale variabele; het is immers slechts een identificatie voor personen, en hoewel nummer geordend kunnen worden, kunnen personen dat niet. Het hadden ook alfanumerieke codes kunnen zijn, zolang ze maar uniek zijn voor elke proefpersoon.

In de meeste analyses maakt het niet uit. In sommige analyses, waarbij bijvoorbeeld binnen proefpersonen vaker wordt gemeten, kan het voor sommige analyses wel uitmaken. Dergelijke analyses zijn erg geavanceerd, en zitten niet in het curriculum.

Dus voor nu: het maakt niet uit :-)
door (77.7k punten)
...