Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste docenten en medestudenten,

voor het tentamen IDA moeten we de output van de tentamencasus meenemen. Deze hoeft niet schoon te zijn, we mogen er op schrijven.

Betekent dit dat we alles m.b.t. de output erop mogen schrijven wat we willen?

Aangezien er dan overlap zou kunnen ontstaan met de tentamenstof en ik er niet op uit ben om fraude te plegen leek het me beter dit maar even te checken.

Ik hoor graag.

Vriendelijke groet,

Wendy van Capelle
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (500 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Je mag je aantekeningen met betrekking tot de output opschrijven.

Ik weet niet precies wat de regels zijn met betrekking tot andere informatie.

Maar het is een geslotenboek toets: je mag de leerstof er dus niet bij hebben. Die hoor je dus zelf te beheersen.

Dus veiligheidshalve zou ik gewoon zorgen dat je de stof beheerst, zodat je niets anders op hoeft te schrijven :-)

Ik garandeer je dat als je de stof goed beheerst, het erbij hebben van de leerstof geen meerwaarde zou hebben.

En andersom: ik garandeer je dat als het je lukt om de toets te halen zonder de stof goed te beheersen, dat je dan later tegen problemen aan gaat lopen. Dit is de eerste van de reeks onderzoekspractica, en die zijn cumulatief: oftewel de competenties die je in dit onderzoekspracticum verwerft, komen in de volgende onderzoekspractica, en de bachelor- en masterthese, en veel reguliere cursussen (waarbij je studies moet lezen en analyses moet interpreteren) terug.

Als je deze toets niet haalt, dan is het dus in je eigen voordeel om de stof nogmaals goed te bestuderen en dan een herkansing te maken.

Niet dat ik de indruk heb dat jij of een specifieke andere student de behoefte of intentie heeft om de toets te halen, los van of de stof goed wordt beheerst. Maar deze vraag blijft tenslotte in het systeem staan, en het een vraag die veel studenten hebben denk ik, dus ik geef maar vast een uitgebreid antwoord mochten er ooit in de toekomst misschien studenten zijn die deze vraag lezen en zich tot doel hebben gesteld de toets te halen in plaats van de stof te leren beheersen :-)

(zie ook http://oupsy.nl/help/3052/kan-het-tentamen-maken-voor-ida-met-alleen-het-boek-pdf-van-site en http://oupsy.nl/help/2965/is-er-direct-uitslag-na-het-tentamen)

door (77.7k punten)
Dank voor de heldere reactie. Beheersen is wel het streven, met dan natuurlijk het halen van het tentamen als gevolg. :-)
...