Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Is het nodig om de output uit te printen of kan ik mijn laptop ook meenemen naar het tentamen ? Ik heb een praktisch probleem, nl er is geen printer aangesloten op de laptop die ik gebruik voor dit vak...
in Studienet door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je mag geen 'devices' meenemen. Het enige electronische apparaat dat je mag gebruiken is een niet-programmeerbare rekenmachine. Je moet dus of de belangrijke uitkomsten opschrijven, of een printer regelen. Er zijn copyshops waar je bijvoorbeeld de bestanden van een USB-stick kunt printen. Zorg dan wel dat je de uitkomsten opslaat in een formaat dat algemeen te lezen is.

Als je dus SPSS gebruikt, sla de uitkomsten dan op als PDF (google bijvoorbeeld "how to export spss output to pdf" om te leren hoe). Je kunt ook onderdelen van de output copy-pasten naar bijvoorbeeld Word.

Als je R en RStudio gebruikt kun je de output copy-pasten naar e.g. Word, of je kunt RMarkdown gebruiken (google bijvoorbeeld "how to use rmarkdown in rstudio" om te leren hoe).

Dus, om op je vraag terug te komen: nee, het is absoluut verboden om een laptop mee te nemen naar het tentamen.
door (77.8k punten)
...