Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Het resultaat is statistisch significant volgens het 5% criterium, want de gevonden p<.05p<.05 , dus de kans op het gevonden resultaat (b=0.13b=−0.13 ) of extremer (b<0.13b<−0.13 of b>0.13b>0.13 ) is 0.41%0.41% als er eigenlijk geen effect is in de populatie.

Mijn vraag is: Hoe komen we bij die 41%. Ik heb vast ergens een stapje gemist waardoor ik het over het hoofd zie. Ik vind het wel een belangrijk gedeelte van de conclusie, dus ik wil dit graag zelf ook kunnen.

in Kwantitatieve Data Analyse (KDA) door (220 punten)
bewerkt door
Waar gaat deze vraag precies over? Welk onderdeel van de cursus Kwantitatieve Data Analyse (en, weet je zeker dat je die oude, uitlopende cursus bedoelt, en niet de nieuwe, Inleiding Data Analyse)? Dan kan ik de oorspronkelijke tekst er bij pakken.
Excuus voor het niet opvolgen van de instructies. Nu zou je er wat mee moeten kunnen.
Het zou helemaal mooi zijn als je de vraag (de 'titel') als vraag formuleert :-)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er staat $0.41\%$, niet $41\%$. Die $0.41$ is de $p$-waarde: die is immers $.004$ (of eigenlijk dus $.0041$, als je op $4$ decimalen afrondt).
door (75.1k punten)
...