Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
SPSS start opeens niet meer op. Ik werk op een nieuwe Mac. Heb er al een aantal weken mee gewerkt en sinds vanmiddag krijg ik het programma niet meer opgestart. Wat kan ik doen?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (420 punten)
Krijg je een bepaalde foutmelding? Heb je de mac opnieuw opgestart? Heeft je mac een andere update gehad? Op welke versie van macOS draait de machine? Op de site van surfspot (eerste hit bij Google op 'SPSS 22 mac') lijkt het erop, dat deze versie alleen draait tot OSX 10.9. Je kunt waarschijnlijk beter een update installeren naar SPSS 24.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De tips van Reinout zijn een goed idee om te volgen. Anders weet ik het ook niet - wij zijn vrees ik geen technische helpdesk voor SPSS: die kennis hebben wij niet in huis. Gelukkig heeft IBM hier een speciale studenten helpdesk voor, zie http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21592093.

Je kunt altijd switchen naar R natuurlijk, maar als je al bijna klaar bent met de cursus en verder nog niet met R hebt gewerkt, kan ik me voorstellen dat je dat liever niet doet.

door (77.8k punten)
heel erg bedankt door de reacties. heeft me goed geholpen!
...