Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Als ik het commando voor bootstrap aangeef in SPSS krijg ik een algemene melding van 95% betrouwbaarheidsinterval, maar niet, zoals bij verwerking van opdracht 4.8.9 staat beschreven) een concreet interval genoemd.

Aan de tabel van de bootstrap die nu te voorschijn komt, heb ik niets.

Wat doe ik verkeerd bij het opvragen van het betrouwbaarheidstabel voor de correlatie?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (280 punten)
Volgens mij hoef je niets met deze tabel. Deze functie is nodig om in de tweede tabel "Correlations" het betrouwbaarheidsinterval te berekenen. Je doet dus niets verkeerd.
Is het de bedoeling dat je voor de tentamencasus ergens gebruikt maakt van de optie 'bootstrap'? Dat heb ik nl. niet gedaan..

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De eerste tabel van de bootstrap is slechts een samenvatting van de bootstrap-opdracht. De bootstrapresultaten, waaronder het confidence interval worden in de correlatietabel zelf weergegeven
door (61.9k punten)
(om precies te zijn, bij de 'lower' en 'upper' bounds)
...