Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In de laatste twee vragen van de tentamen casus wordt gevraagd om de analyse uit te voeren voor alle (6) afhankelijke variabelen:

  1. Heeft de manipulatie van het gedrag van de medeplichtige een effect op een of meer van de zes afhankelijke variabelen?
  2. Heeft de manipulatie van de injectie een effect op een of meer van de zes afhankelijke variabelen?
Mocht er op het tentamen een vraag gesteld worden over de significantie van deze resultaten, moet er dan rekening gehouden worden met multiple testing?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (450 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als multiple testing relevant is, zal worden benoemd of hier rekening mee gehouden moet worden. Anders zou je het inderdaad niet weten: je zou evengoed kunnen stellen dat je er vanuit mag gaan dat er voor multiple testing wordt gecorrigeerd (want anders is het fout) als dat je er vanuit mag gaan dat er niet voor wordt gecorrigeerd (want het is een extra handeling waarvan je zou verwachten dat hij wordt vermeld; plus, veel onderzoekers doen het fout). Dit zal dus altijd worden benoemd, wanneer relevant.

door (77.8k punten)
...