Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb vragenlijst gemaakt in Limesurvey al een langere periode online staan, de doelgroep is moeilijk te vinden. Nu moet ik nog een aantal respondenten, maar de verdeling binnen de randominisatie (4 verschllende vignetten) is nu nog niet goed. Ik zou nu bijvoorbeeld alleen 1 of 2 vignetten willen gebruiken. Ik ben erg bang dingen te veranderen, zodat data dan verdwenen is (voor de zekerheid data  al wel geimporteerd in SPSS).Hoe kan ik dit het beste doen??Alvast bedankt voor het meedenken.groeten Roelien Middelveld
in Online vragenlijsten door (500 punten)
nu staat er groep:{rand(1,4)}, moet ik hier wat in veranderen?als ik bijvoorbeeld alleen 2 en 3 wil tijdelijk kan ik dan 2,3 ipv 1,4 doen?

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks

Als LimeSurvey een survey offline haalt, wordt de tabel met de data gearchiveerd. Deze is dan niet meer op een normale manier bereikbaar voor gewone gebruikers.

Er zijn twee manieren om jouw situatie op te lossen.

De eerste heb je zelf al ingezet; download je data, haal de survey offline, pas de randomisatie aan, en zet hem weer online. Er wordt dan een nieuwe datafile aangemaakt. Als je dan al je data binnen hebt, download dan de nieuwe data, en combineer de twee datafiles, zodat je de complete datafile in één bestand hebt.

De tweede is om te zorgen dat als je de randomisatie aanpast, alle variabelen (dus vragen) precies hetzelfde blijven, zodat de datafiles dezelfde kolommen houden. Dit doe je door vragen/vignetten die niet langer aan bod moeten komen, in LimeSurvey te laten zitten, maar door hun 'relevance' zo in te stellen dat ze nooit aan bod komen (door bijvoorbeeld als voorwaarde iets als "2 > 3" in te voeren). Limesurvey kan namelijk data-tabellen van gedeactiveerde surveys invoeren als de kolommen in de data-tabel (de variabelen in je data-file) precies hetzelfde zijn. Zie hiervoor http://www.limesurvey-consulting.com/how-to-restore-data-from-a-deactivated-limesurvey-survey/.

Zoals je ziet is de tweede optie conceptueel en qua uitvoering iets complexer; tegelijkertijd heb je dan wel al je data gelijk in één file. Je moet zelf even kijken welke je het liefst gebruikt.

door (77.8k punten)
hoi Gjalt, bedankt voor je antwoord, als ik bijvoorbeeld conditie 2 en 3 alleen nog wil gebruiken moet ik dan "2>3" invoeren? ik ben niet zo bekend met al die computercommondo's, als ik alleen 2 wil dan "2" ?  ik heb van een eerdere deactivering ook nog oude data, die wil ik dan niet importeren, ik zou dan kunnen kiezen welke data je wilt importeren? omdat er een data en tijd bij staat?
0 leuk 0 niet-leuks
hallo Gjalt, het is me dus gelukt de randomisatie te beperken tot 2 groepen dmv {rand(2,3)}, inmiddels hoef ik alleen nog maar groep 2, dit kan niet dmv {rand(2)} zag ik,ik ben bang om grote wijzigingen aan te brengen in limesurvey, hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik alleen groep 2 gebruik bij de randomisatie??misschien weet jij hier antwoord op?
door (500 punten)
ik heb het inmiddels opgelost dmv  {rand(2,2)},, ook weer opgelost
Heel goed bezig Roelien! {rand(2,2)} werkt inderdaad; je zou ook simpelweg {2} kunnen zeggen, dat is immers toch de waarde die je krijgt met rand(2,2) :-) Maar heel goed uitgevonden!

bedankt voor je opbeurende woorden!!!ik moet nog 2 respondenten van de 160, dus bijna zover dat ik kan analyseren, dus dan zal ik ook wel weer tegen obstakels aan lopen, maar het blijft zeer leerzaam, ben jij toevallig een rokende man tussen de 30 en 65 jaar? of ken je die dan nodig ik je van harte uit..

http://survey.ou.nl/index.php?sid=16474&lang=nl

Haha - nee, sorry :-)
...