Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Waar vind ik w2 in de SPSS-output? M.a.w. hoe wordt dit in SPSS genoemd? Naar mijn idee zou ik het moeten kunnen vinden in vraag 6 en 7 van tentamencasus, omdat ik daar MANOVA / ANOVA heb uitgevoerd. Gokje: partial eta squared? 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (460 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas berekend SPSS geen omega-kwadraat. Het dichtsbijzijnde dat SPSS geeft is een partieel eta-kwadraat

In het boek van Field (4e editie), wordt in hoofdstuk 11 (blz 473) beschreven hoe op basis van SPSS output alsnog een omega-kwadraat berekend kan worden
door (60.1k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Als aanvulling: om alle misverstanden te voorkomen: eta kwadraat en partiele eta kwadraat zijn andere maten dan omega kwadraat. Beiden (eta kwadraat en partiele eta kwadraat) zijn gebiased en kun je beter vermijden. je moet dus omegakwadraat met de hand uitrekenen, of R gebruiken (zie 'Zelf analyseren in de praktijk').
door (77.6k punten)
...