Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Uit de gegevens in SPSS kan ik via de formule in Fields (blz. 473) omega-kwadraat berekenen maar in de antwoorden van thema 7 worden ook betrouwbaarheidsintervallen gegeven voor omega-kwadraat. Kan ik die berekenen met de gegevens uit SPSS?
gerelateerd aan een antwoord op: Hoe wordt w2 (omega kwadraat) in SPSS genoemd?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Nee, jammer genoeg kan SPSS dit niet. Het kan ook niet met de hand; zoals je in de Woordenlijst kunt zien, is de verdeling van omegakwadraat niet altijd symmetrisch. Als je de betrouwbaarheidsintervallen wil hebben (en eigenlijk wil je die vaak wel hebben) moet je dus even een uitstapje maken naar R.

Overigens zijn die betrouwbaarheidsintervallen, omdat ze niet in SPSS zitten, niet nodig om de toetsvragen over de tentamenopdracht te beantwoorden (maar ze zijn wel belangrijk in het algemeen, natuurlijk).
door (77.7k punten)
...