Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Behoort de mindmap van paragraaf 1.1 tot de tentamenstof?

Hierin staat namelijk ook informatie die niet voorkomt in de daar bovenstaande literatuur (bijv. het verschil tussen directe misleiding en misleiding door omissie). Ik zie het daarom niet als een passende mindmap bij de stof.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (520 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Goed punt, de mindmap is blijkbaar niet geupdate na aanpassing van de tekst; de twee vormen van misleiding kunnen worden genegeerd, de overige samenvatting is dan verder nog steeds relevant.
door (63.0k punten)
Ok, helder. Bedankt!
Ook bij de Informed Consent staat er in de mindmap meer dan in de cursus (passive/active). Is dit te kennen of mag dit ook genegeerd worden?
Active en passive informed consent staan wel in het materiaal. "Wanneer de deelnemer een handeling moet verrichten om toestemming te verlenen, zoals het ondertekenen van een informed consent-formulier dan heet dit active informed consent. Wanneer de deelnemer een handeling moet verrichten om niet deel te nemen aan een onderzoek dan heet dit passive informed consent; in wezen een vorm van 'wie zwijgt, stemt toe'. "
My bad, bedankt voor de toelichting!
...