Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)

Ik zit te kijken, maar misschien zie ik het verkeerd. Je vraag refereert aan thema 1.3 van cursus PB0402? Daar zie ik staan: "Lees de drie bronnen over de experimenten van Van LankveldVan Hooren en Bruning en maak de opdracht."

Dat klopt Ron, maar onder 'Leesopdracht' (helemaal aan het begin van thema 1) staat dat er vier bronnen zijn bij dit thema die je moet lezen. Daardoor raak ik in verwarring. Misschien zit daar de fout dan? En moet hier 'drie bronnen' staan?
 

Ah, ik zie de semantische verwarring nu. Ik zal in het antwoord een onderscheid maken tussen de vier thema's als bronnen, en de opdracht die zelf nog drie bronnen heeft

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is een semantische verwarring doordat op twee plekken van bronnen wordt gesproken; de themateksten als bron, en opdracht 1.3 die als onderdeel van de opdracht nog drie bronnen heeft.

De leesopdracht betreft de themateksten met tentameninhoud; de opdracht betreft bronnen die enkel in de context van de studieopdracht van belang zijn
door (63.5k punten)
...