Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ben bezig met huiswerkopdracht OPS opgave 4. 

De opdracht is een enkelvoudige regressieanalyse met Z scores, het gaat over de invloed van zekere hechting op depressie.

Ik heb geen idee wat het antwoord moet zijn op deze vraag:

<!--?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?-->(c)    Indien de predictorvariabele(n) en de criteriumvariabele gestandaardiseerd zijn, dient de ongestandaardiseerde regressiecoëfficiënt B exact gelijk te zijn aan de gestandaardiseerde regressiecoëfficiënt β? Dat is echter nu slechts bij benadering het geval. Hebt u een verklaring voor het feit dat de ongestandaardiseerde regressiecoëfficiënt B nu niet exact gelijk is aan de gestandaardiseerde regressiecoëfficiënt β?

Heeft dit te maken met het feit dat het een enkelvoudige regressie is?

Kan iemand helpen? BVD!

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (230 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als beide variabelen zijn gestandaardiseerd, moeten ze gelijk zijn. Dit is een wiskundige noodzakelijkheid. Dus, mijn conclusie is dat je waarschijnlijk niet goed hebt gestandaardiseerd. Het helpt om je output op te nemen in je vraag: dan kunnen we wat beter kijken wat er gebeurd.

door (77.8k punten)
en als extra tip/hint: kijk altijd heel goed, bij elke analyse die je doet en ooit nog gaat doen, naar de data zelf.
+1: heel goede tip. Als ik +2 kon geven zou ik dat doen. Oh wacht. Dat kan:

+2 voor deze uitstekende tip!

:-)

Maar serieus: je data bekijken (histogrammen etc) is een noodzakelijke voorwaarde voor het op een zinnige manier kunnen uitvoeren van analyses.
dank, maar gesteld wordt juist dat ze niet gelijk zijn. dat staat in de opdracht. en dat is ook zo in de output maar het lijkt te komen door missing values, de steekproeven zijn niet gelijk, dus idd de data voor de ene variabele wijkt af van die van de andere variabelen, er zit data van bijna twee keer zoveel proefpersonen in het databestand voor de vragenlijsten over veilige hechting.
Ah, dus het gaat helemaal niet over standaardisatie vs niet standaardisatie; het betreffen verschillende (wellicht 'geneste' oftewel overlappende) steekproeven?
...