Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

ik moet de  volgende onderzoeksvraag beantwoorden is er verschil in conformistisch opvoeden door de vader en door de moeder? Nu weet ik dat dit met een gepaarde t-toets moet maar ik weet niet welke variabelen ik moet invoeren in spss.

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)
Hmm, dit zou gewoon moeten werken volgens mij. Wat is de foutmelding die SPSS geeft? (ik realiseer me nu dat wat jij eerst dacht dat een foutmelding was, gewoon het laatste deel van je commando was)

de foutmelding is dat er staat missing analyzes als ik op paste heb gedrukt en er is ook een stukje in gele letters en dat is niet bij de andere toetsen die ik op deze manier heb gedaan

Kun je aangeven wat er precies staat? Je kunt eventueel ook een screenshot maken en uploaden als dat makkelijker voor je is?

 

Paired Samples Test

 

Paired Differences

t

df

Sig. (2-tailed)

Mean

Std. Deviation

Std. Error Mean

95% Confidence Interval of the Difference

Lower

Upper

Pair 1

de mate waarin de vader het kind conformistisch opvoedt - de mate waarin de moeder het kind conformistisch opvoedt

-3,590

7,074

,707

-4,994

-2,186

-5,075

99

,000

ik kijk nu bij de antwoorden (4.3.4) en dan staat er als precies wat er bij mij uit komt, dus het lijkt dusof ik het goed heb gedaan maar dan begrijp ik nog niet waarom er missing analyzes staat als ik de syntax editor gebruik. Als ik op run druk komt er gewoon een uitdraai met gegevens die gelijk zijn aan het antwoord in het werkboek.

Het lijkt er dus op dat ik mijn vraag voorbarig heb gesteld?! Blijft het wel zo dat ik het lastig vind om te beslissen of ik de gepaarde t-toets moet gebruiken en welke variabelen ik dan moet invoeren. Maar die vraag zal ik volgende week met de online bijeenkomst stellen.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Goed om te zien dat het toch goed ging. Ik heb nog steeds niet helemaal helder waar dan Missing Analyses staat? (behalve dus in je syntax, en dat is geen foutmelding, maar een instructie voor SPSS; namelijk om missing data per analyse uit te sluiten).

Overigens gebruik je de paired t-test als je twee steekproeven niet onafhankelijk zijn, bijvoorbeeld als je bij dezelfde personen twee keer iets meet. De variabelen die je invoert zijn de twee metingen.

door (77.8k punten)
...