Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 3.2.6 moet iets zinnigs gezegd worden over de sphericiteit van de sportcasus. SPSS berekent een andere Huyhn-Feldt $\epsilon$ (0.922) dan R (0.879). Is hiervoor een goede reden?

Daarnaast kan ik de gegeven waardes bij 3.2.7 niet in de output vinden. Ik heb gezocht in SPSS, R en Jamovi, helaas nog geen succes. Alle methodes zijn redelijk inconsistent met elkaar.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (7.5k punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Die Huyn-Feldt Epsilon van R is correct. Het is helaas een welbekende bug in SPSS (die SPSS weigert aan te passen) dat zodra in een RM-ANOVA een between subjects factor wordt toegevoegd, de Huyn-Feldt epsilon verkeerd berekend wordt.
door (61.8k punten)
geselecteerd door

Klopt het, dat ik bij 3.2.7 de volgende waardes vind?

F (1.73, 176.45) = 34.54, MSE = 0.41, p < .001, ηp2 = .253.

deze getallen lijken in de juiste ordegrootte. Houd er rekening mee dat in SPSS standaardopties aanstaan die in R anders kunnen zijn (zoals typeIII errors) die een impact kunnen hebben op de exacte output
Helder, dank. Bij opdracht 3.2.9 zit er een foutje in de weergegeven resultaten. Dit zijn de getallen van de sportscores, niet van de verschillende voorlichtingsvormen.
De Levene's test wordt over de sportscores berekend, maar de Post-Hoc toets die eronder staat gaat wel degelijk over voorlichting.
...