Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Ik heb een vraag over verwerkingsopdracht 1.2.

Als feedback bij de vraag naar een samenvatting van het experiment, krijg je dit:

Terugkoppeling op de vraag:Leerlingen wisten van tevoren dat ze gingen deelnemen aan een onderzoek van universiteit Leiden en hebben hiertoe consent gegeven. Het onderzoek werd in hun normale klas op school uitgevoerd in aanwezigheid van de docent en de onderzoeker. De taak die de leerlingen kregen was een saaie taak. Deze taak leek op een normale opdracht zoals deze op school gegeven had kunnen worden, maar was verder onbekend voor de leerlingen. Leerlingen deden eerst een experiment waarbij ze de saaie taak deden. Een half jaar later kregen ze te horen dat ze opnieuw het saaie-takenexperiment gingen doen. Er was geen controlegroep; alle leerlingen kregen de saaie taak in Experiment 1 en Experiment 2 met dezelfde instructies.

Mijn bedenkingen:

Ouders gaven informed consent, houdt dit dan noodzakelijk in dat de kinderen ook op de hoogte zijn? Ik dacht dat de ouders ook toestemming konden geven, zonder dat de kinderen op de hoogte waren.

Er wordt hier aangegeven dat er maar 1 conditie zou zijn. In de opgave staat echter dat er in experiment 1 groep was en dat in experiment 2 dezelfde groep wordt "getest" samen met een nieuwe groep leerlingen. Zij krijgen wel dezelfde instructies. Mijn inziens zijn er in experiment dan toch 2 conditities? Leerlingen die het experiment al eens doorlopen hebben en leerlingen voor wie het nieuw is.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (710 punten)
ik kan zo snel in de tekst niet vinden waar er staat dat er een nieuwe groep leerlingen toegevoegd wordt in experiment 2. Heb je daar misschien een copy-paste van?

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...