Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In Field 14.9.2 gebruikt Field de Simple contrast, maar in de antwoorden van opdracht 3.1 blijkt dat er is gekozen om de contrast op repeated te zetten. Op zich klinkt dit qua naam logischer  maar ik vroeg me af waar dit verschil door komt? Het maakt namelijk voor de conclusie t.a.v. de hypothese behoorlijk uit welk resultaat je dan krijgt en begrijp niet goed wat het effect en de verschillen zijn?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (690 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Bij de optie simple contrast geef je zelf aan wat de referentie categorie is (de eerste of de laatste) waartegen de groepen (metingen) vergeleken worden. Bij de optie repeated contrasts wordt elke groep met de vorige vergeleken. Dat is logisch als er een betekenisvolle volgorde in de groepen (metingen) zit. (Zie Field 14.5.3)

door (1.6k punten)
...