Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Wanneer iemand verzuimd heeft het geslacht aan te geven, wat kan dan het beste aangegeven worden bij de respondenten? Bijv.: "Er hebben 115 respondenten meegedaan in de leeftijd van 27 tot en met 66 jaar met een gemiddelde leeftijd van 51,33 jaar(SD = 10.98). Van de respondenten waren 56 mannen met de gemiddelde leeftijd van 51.89 (SD = 12.09) en 58 vrouwen met de gemiddelde leeftijd van 50.86 (SD = 9.97)." - in dat geval klopt het opgetelde aantal mannen en vrouwen dus niet met het totaal aantal respondenten - ?   

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (4.1k punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit zijn helaas altijd een beetje lastige zaken om goed te formuleren. Persoonlijk voeg ik een categorie 'missing' toe. (bijv. X mannen (M, SD) en Y vrouwen (M, SD) en X missings.,

Een alternatief is om aan te geven: Van de respondenten die hun geslacht hadden gespecificeerd waren X man, en Y vrouw.

o.i.d.

Het is in ieder geval heel goed dat je ervan bewust bent dat dit belangrijke info is om helder op papier te zetten. EIgenlijk maakt het dan niet meer uit hou het opgeschreven wordt, als het maar op een of andere manier op papier staat
door (61.9k punten)
Tip: als je een online survey hebt, maak de vraag dan verplicht.

En: je moet sowieso een derde optie hebben (iets als "anders, bijvoorbeeld genderqueer of transgender"), en ik voeg, afhankelijk van de 'gevoeligheid' van de rest van de vragenlijst, soms een vierde optie "wil ik niet zeggen" toe.
...